Een hondenkraag is een accessoire die doorgaans niet als positief ervaren wordt. Een hond moet een kraag om als hij zichzelf kan verwonden. Doordat hij zichzelf bijvoorbeeld bijt bij jeuk. Of doordat zijn helende wonden open likt.
Wilt u het bovenstaande voorkomen dan is het aan te raden om een kraag voor uw hond te kopen. Je kent waarschijnlijk wel die witte plastic “lampenkap” waar de hond met pijn en moeite in gewrongen moet worden.

De Comfy Cone kraag
Gelukkig hebben ze de hondenkraag verder ontwikkeld. En zo is er tegenwoordig een kraag te vinden die gemaakt is van een lichte zachte stof die voor de hond al veel comfortabeler zit. De kraag is gemaakt van gelamineerd nylon met een stevige foamlaag. De hond heeft daarbij genoeg ruimte voor zijn oren omdat het een kegelvormige kraag is. Daarbij is de kraag te verkrijgen in verschillende maten: van S tot XL. En daardoor is er voor bijna iedere hond een geschikte kraag. Deze kraag heet de Comfy Cone kraag.

Niet doorzichtig
Een voordeel van de kraag is, dat deze niet doorzichtig is. Dit kan voor een hond vrij rustgevend werken. Want bij een doorschijnende kraag denken de honden iets te kunnen zien, wat door het matte plastic toch niet mogelijk is. En dit kan voor een hond frustrerend werken. Met De Comfy Cone voelt het of ze in hun eigen kleine ruimte zijn met het resultaat dat ze rustiger en minder gestrest worden, wat de genezing bespoedigd. Daarbij komt ook het effect van wat ze niet zien, voelen ze doorgaans ook niet. Daarbij geeft de kraag mee als je hond ergens tegenaan komt. Ook is de hond is ook goed zichtbaar in het donker doordat de rand reflecterend is. Zo hoeft u dus niet bang te zijn dat hij over het hoofd wordt gezien tijdens het uitlaten of tijdens het spelen van op de PartyPoker site.

Het omdoen van de kraag
Het omdoen van de lampenkap, geeft vaak problemen. Hier heeft de Comfy Cone niet mee te kampen. Deze Comfy Cone kraag is getest door dierenartsen. Er is gekeken hoe de honden erop reageerden. En het bleek dat zelfs angstige en gestreste honden rustiger waren bij het omdoen van de Comfy Cone. Dit komt mede doordat de kraag open en gesloten wordt door middel van klittenband. Zo hoef je het hoofd van uw hond nergens meer doorheen te duwen. Het is aan te raden om uw hond te laten zitten en ga zelf voor je hond zitten. Je doet de kraag open en brengt deze onder zijn kop. Vervolgens zorg je dat je beide uiteinden in een hand hebt. Je laat de twee uiteinden boven de kop van de hond bij elkaar komen en sluit de kraag met het klittenband. Let op de horen van je hond: Deze moeten in de kraag zitten.
De kraag zal goed blijven zitten. Want er deze kraag is op vechtende en agressieve honden getest en het blijkt haast onmogelijk dat de hond zelf de kraag af kan doen. Dit komt mede doordat de kraag aan de halsband kan worden bevestigd. Dit kan je doen met behulp van de elastische lussen aan het nekeinde van De Comfy Cone.

Eventuele ongemakken, kunnen worden verholpen
Bij het eten kan een kraag behoorlijk in de weg zitten. Dit is niet het geval bij de Comfy Cone want deze kun je omvouwen zodat je de kraag niet af hoeft te doen en je hond wel goed kan eten en drinken. Bij een kraag heb je de kans dat je hond erop kwijlt of likt. De kraag biedt de mogelijkheid om aan twee kanten te worden gedragen. Dus als je nog even niet in de gelegenheid bent om hem te wassen dan kun je dit zo oplossen. De kraag is daarbij goed te wassen omdat deze waterafstotend en waterbestendig is. Het is aan te raden om hem wel met de hand te wassen. Als je ten slotte de kraag niet meer nodig heeft is deze handig op te bergen doordat je de kraag kunt opvouwen.

Let op!
Als je jouw hond net de kraag hebt omgedaan is het belangrijk om te kijken hoe hij op de kraag reageert. Het is prettig om in de buurt te blijven omdat dit voor de hond als veilig wordt beschouwd. Kijk ook of de maat van de kraag de juiste is, dus of de kraag goed zit. Want als de maat niet goed is, kan de hond last krijgen van de kraag.

De juiste maat

Maat Maximale afstand neus-nek in centimeters Nekomvang
S 14,5 28-32 cm
M 21 40-48 cm
L 26 40-48 cm
XL 30,5 50-60cm

De Comfy Cone kraag aanschaffen
Vaak lopen mensen tegen het probleem aan dat ze niet weten waar ze zo’n kraag moeten kopen. Dit is zeer gemakkelijk via internet te doen. Let wel op dat je eerst een account aanmaakt want alleen zo kun je een product kopen. Maar dit is binnen een paar minuten te doen. En je kunt de volgende keer gemakkelijk andere producten op deze website kopen. Als je de kraag hebt gekocht, wordt deze thuis afgeleverd.

Bestel Comfy Cone Kraag